חדשות

4 אוגוסט, 2022

מכון המחקר ליהדות זמננו שולח תנחומים לפרופ' חיים אבני ומשפחתו על פטירתה של אשתו אסתר אבני.

ההלוויה התקיימה אתמול ביום רביעי. המשפחה יושבת שבעה בביתו של פרופ' אבני  ברח' טשרניחובסקי 74 בירושלים, כל יום בין 10 -14, 16- 21.

מצורפת מודעת האבל

ברכות לבלהה שלה על פרסום ספרה: "השבה והחמצה תום התקופה האירופית של ייווא"

28 יולי, 2022

אנו שמחים לברך את בלהה שלה על הוצאת ספרה השבה והחמצה תום התקופה האירופית של ייווא בעברית ובגרמנית.

תקציר מתוך אתר הוצאת מאגנס:

ברכות לזוכים במלגה התלת-שנתית של מכון המחקר ליהדות זמננו לשנת תשפ"ג

24 יולי, 2022

אנחנו שמחים לברך את גלעד כהן קובץ', הדס חן-צבר, יצחק מור,  מרגריטה לרמן ורועי אירני על זכייתם במלגה התלת שנתית של המכון לשנת תשפ"ג.

ברכות לערן איצקוביץ' על זכייתו בפרס אוליבייה וודוז

24 יולי, 2022

מכון המחקר ליהדות זמננו מברך את ערן איצקוביץ' על זכייתו בפרס אוליבייה וודוז, פרס הצטיינות על עבודת מחקר בתחום: חקר הגזענות, האנטישמיות והמאבק נגדם.

אתם מוזמנים לעקוב אחרי פרסומי קולות הקוראים שלנו ולהגיש מועמדות לפרס בשנת הלימודים הבאה.

Under Vines and Fig Trees” | Interview of Prof. Jonathan Dekel-Chen "

20 יולי, 2022

“Under Vines and Fig Trees”

“Joy and Conversation”: A Podcast about Jewish History and Culture” is a new initiative that promotes Jewish education and community to wide audiences. At the attached link here you can listen to the intervew of Prof. Jonathan Dekel-Chen on Under Vines and Fig Trees.  You can skip the promos by starting to listen at minute 2:15.

קרן אוליבייה וודוז קול קורא לפרס הצטיינות לשנה"ל תשפ"ב על עבודת מחקר בתחום: חקר הגזענות, האנטישמיות והמאבק נגדם

14 אפריל, 2022

קרן אוליבייה וודוז

רשאים להגיש מועמדות תלמידים ותלמידות מכל הדיסציפלינות הרשומים באוניברסיטה העברית :

בעלי תואר מוסמך או תואר דוקטור של האוניברסיטה העברית עד שנתיים מיום אישור עבודתם.

הקרן ע"ש פרופ' אלכסנדר דושקין ז"ל קול קורא: תמיכה בפרסום ספרים בחקר יהדות זמננו | תשפ"ב

14 אפריל, 2022

הקרן ע"ש פרופ' אלכסנדר דושקין ז"ל
קול קורא: תמיכה בפרסום ספרים בחקר יהדות זמננו | תשפ"ב

התמיכה מיועדת לחברי סגל מכון המחקר ליהדות זמננו (בעבר ובהווה), לעמיתי המכון (בעבר ובהווה)
ולבעלי תואר דוקטור שהודרכו בלימודי הדוקטורט או בפוסט דוקטורט על ידי סגל המכון.

ברכות לליטל הניג

21 מרץ, 2022

ברכות לליטל הניג, דוקטורנטית ועמיתת המכון, על זכייתה במלגת נשיא המדינה על עבודת הדוקטורט שלה לשנים תשפ"ב-תשפ"ג:

Composite Memory: A Memory Work of the Holocaust in the Digital Age

זיכרון מֻרְכָּב: עבודת זיכרון השואה בעידן הדיגיטלי

Call for application: The Research Institute of Contemporary Jewry’s Three-Year Scholarships for Outstanding Doctoral Students (2022/23-2024/25)

14 מרץ, 2022

We are pleased to announce the scholarship program of the Research Institute of Contemporary Jewry for outstanding doctoral students of the Hebrew University of Jerusalem.

Please see the attached document for further details, for registration use the following link.