חדשות | מכון המחקר ליהדות זמננו

חדשות

3 אוקטובר, 2023

מכון המחקר ליהדות זמננו משתתף בצערה של פרופ' חגית לבסקי, מעמודי התווך של המכון, עם פטירת בעלה, נתן לבסקי ע"ה.

ההלוויה התקיימה ביום חמישי והמשפחה יושבת שבעה עד כניסת החג. המשפחה גם תשהה בביתה שבקרית טבעון גם במהלך החג.

המקום ינחם אתכם עם שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד.

ברכות לפרופ' יונתן דקל חן על זכיית מאמרו בפרס היוקרתי  Award for Excellence in Special Sections or Supplements from the American Jewish Press Association’s 42nd Annual Simon Rock ower Awards

20 יולי, 2023
מכון המחקר ליהדות זמננו מברך את החוקר שלנו פרופ' יונתן דקל חן על זכיית מאמרו
The Best Place in the World for Soviet Jews” (Jewish Currents, Winter/Spring 2022, pp. 107-112)"
בפרס היוקרתי:
 Award for Excellence in Special Sections or Supplements from the American Jewish Press Association’s 42nd Annual Simon Rock ower Awards.

The Avraham Harman Research Institute of Contemporary Jewry’s Three-Year Scholarships for Outstanding Doctoral Students 2023/24-2025/26

13 מרץ, 2023

We are pleased to announce the scholarship program of the Research Institute of Contemporary Jewry for outstanding doctoral students of the Hebrew University of Jerusalem for the 2023/24 -2025/26 academic years. The aim of the scholarships is to enable outstanding doctoral students to devote most of their time and energy to research and study, for researchers from the Humanities [including Education], Social Sciences, Law, or Social Work.

מלגות תלת שנתיות של מכון המחקר ליהדות זמננו ע"ש אברהם הרמן לתלמידי/ות דוקטור מצטיינים/ות תשפ"ד-תשפ"ו

13 מרץ, 2023

אנו שמחים להכריז על מלגות מכון המחקר ליהדות זמננו לשנים תשפ"ד- תשפ"ו לדוקטורנטים מצטיינים. המלגות מיועדות לאפשר לזוכים להקדיש את מרב זמנם ומרצם לעיון ולמחקר והן מיועדות לחוקרים מכל תחומי מדעי הרוח [לרבות חינוך], החברה, משפטים או עו"ס.
המכון יעניק מלגות בתחומים הבאים:
1. לפחות מלגת מחיה אחת בתחום חקר השואה והג'נוסייד והדהודיהם בזיכרון ובתרבות.

ברכות לד"ר נדיה ביידר על זכייתה בפרס ורבלובסקי לעבודת דוקטורט מצטיינת מטעם האגודה הישראלית לחקר דתות לשנת 2023

5 מרץ, 2023

מכון המחקר ליהדות זמננו מברך את ד"ר נדיה ביידר על זכייתה בפרס ורבלובסקי לעבודת דוקטורט מצטיינת מטעם האגודה הישראלית לחקר דתות לשנת 2023.

ד"ר ביידר כתבה את הדוקטורט על Religious Switching: Causes and Effects בהדרכתו של פרופ' עוזי רבהון.

יישר כוח!

קרן אוליבייה וודוז l קול קורא לפרס הצטיינות לשנה"ל תשפ"ג על עבודת מחקר בתחום: חקר הגזענות, האנטישמיות והמאבק נגדם

21 פברואר, 2023

מכון המחקר ליהדות זמננו ע"ש אברהם הרמן וקרן אוליבייה וודוז

קול קורא לפרס הצטיינות לשנה"ל תשפ"ג על עבודת מחקר בתחום:
חקר הגזענות, האנטישמיות והמאבק נגדם

רשאים להגיש מועמדות תלמידים ותלמידות מכל הדיסציפלינות הרשומים באוניברסיטה העברית:
- בעלי תואר מוסמך או תואר דוקטור עד שנתיים מיום אישור עבודתם.
- תלמידי מחקר מתקדמים (שלב ב') באוניברסיטה העברית.